Čime se bavimo?


> WEB DIZAJN

Web dizajn je više od samog dizajna i bez web promocije, sam dizajn stranica nije dovoljan. Pažljivo pročitajte našu stranicu i otkriće te koliko je bitno i jedno i drugo.

Bez obzira na djelatnost kojom se bavite i kakve informacije želite predstaviti drugima, neophodno je da se prvo savjetujete sa stručnjacima koji će Vašu poruku uobličiti, plasirati i približiti javnosti na pravi način.

ENERGIE Studio - izrada internet stranica prilagođenih za posjetioce i pretraživače kako bi se omogućilo posjetiocu što lakše snalaženje na stranicama i kako bi se privuklo što je moguće više posjetioca sa pretraživača. Naše web stranice odlikuju se smislenim i informativnim sadržajima, brzim učitavanjem, te najbitnije, izuzetno visokim rankingom na pretraživačima.

 

> LOGO DIZAJN

Dizajn logotipa govori o izgledu i veličini. Vaš vizuelni identitet možda ima samo nekoliko sekundi da ostavi utisak o brendingu. Dopustite nam da vašu viziju pretvorimo u logotip koji se lako pamti i na koji ćete vi i korisnici vaših usluga biti ponosni.

U vrlo kratkom roku Vaš biznis će nositi svoj sopstveni visoko kvalitetni logo dizajn. Čak iako je Vaš biznis mali, izgledaće veliki, profesionalan. Novi logo će vam donijeti samopouzdanje i odanost korisnika Vaših usluga.

Postavite logo na Vaš web sajt, poslovno pismo, kovertu, memorandumu, na zid Vaše kancelarije, firme, u reklamama, na flajerima, na etiketama. Postavite Vaš logo na svako mjesto gdje se Vaši sadašanji i budući klijenti mogu naći.

 

> PRINT DIZAJN

Grafički dizajn (print dizajn) je djelatnost kojom se ENERGIE Studio bavi od samog početka postojanja. Kvaliteta grafike odražava se u svim medijima - od štampanih, preko interneta do multimedije. Poznavanje grafičkog dizajna znači mogućnost usmjeravanja vizualne komunikacije u željenom smjeru, jačanja brenda i ostvarenja najveće učinkovitosti štampanih materijala.

Svakom grafičkom dizajnu pristupamo ozbiljno, a samu realizaciju vodimo prema uhodanom i provjerenom postupku koji smo prihvatili. Postupak grafičkog dizajna izgradili smo kroz vlastito iskustvo i uz pomoć klijenata kako bi uspješno zadovoljili Vaše potrebe uz učinkovitu realizaciju. Vršimo dizajn kompletnog promotivnog materijala, kao što su  brošure, plakati, pamfleti, katalozi, flajeri, vizit kartice itd...

 

> IZRADA ANDROID APLIKACIJA

Mobilne aplikacije su programske komponente dizajnirane da rade na smart telefonima ili tabletima. Najčešće se preuzimaju preko distributivnih platformi, kao što su Google Play i AppStore.

Sve veći broj korisnika pristupa Internet sadržajima preko smart telefona i tableta, tako da je upotreba i razvoj mobilnih aplikacija u velikom porastu. Tehnološki trendovi i navike korisnika u velikoj mjeri definišu potrebu za upotrebom mobilnih aplikacija.

Mobilne aplikacije dijelimo na:

Native aplikacije, kreiraju se za specifične operativne sisteme, kao što su Android ili iOS, odlikuju se velikom brzinom, dobrim performansama i korisničkim interface-om, mogu da rade i bez Internet konekcije, kod native aplikacija posebna aplikacija mora da se razvija za svaki operativni sistem posebno, treba više vremena za izradu i troškovi su veći,

Web-Based aplikacije, su namjenski sajtovi, prilagođeni malim rezolucijama, ne distribuiraju se preko Google Play-a ili AppStore-a, rade na svakom uređaju koji ima browser, ali korisničko iskustvo veoma varira, performanse su slabije, potrebna je stalna Internet konekcija, a cijene izrade su niže i

Hybrid aplikacije, koriste shell od native aplikacije, a podatke povlači sa sajta, sadržaj može da se kešira pa mogu raditi bez Internet konekcije, preuzimaju se sa distributivnih platformi, jednostavnija je za isporuku od native aplikacije, niža je cijena izrade od native aplikacije, performanse su slabije od native aplikacije i mora se posebno kreirati za svaki operativni sistem.